- trx-house
Hétvégi szuper recept - Töltött tök
Diéta alatt, szerintünk az egyik legnehezebb, ha a közös családi étkezéseknél nekünk mást kell enni... DE! Most hoztunk nektek egy szuper receptet, amit szerintünk az egész család fog szeretni, és diéta alatt is bátran fogyaszthatjuk. Darált hússal töltött tök - szezonális, finom, gyors!

Recept
Hozzávalók:
1 nagyobb főző tök
300 gr darált hús (zsírszegény)
150 gr rizs (basmati)
1 nagyobb fej vöröshagyma
só, bors
200 gr olvadó növényi sajt (ha nem tejmentesen étkezünk 200 gr light mozzarella sajt)
Elkészítés:
A tököt hámozzuk meg, kanállal szedjük ki a magokat, majd sózzuk és amíg a rizs és a darált hús kész, addig állni hagyjuk
A rizst megfőzzük. Kicsit lepirítjuk, majd felöntjük dupla mennyiségű vízzel és sózzuk. Rizstől függően 15 perc alatt kész.
Amíg a rizs fő, feltesszük a darált húst. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és kevés olajon megpároljuk. Amikor a hagyma kész, rátesszük a darált húst és nagy lángon elkezdjük pirítani. Amint barna sózzuk, borsozzuk és egy kis vízzel készre pároljuk.
Amikor hús kész, hozzáöntjük a rizst és jól elkeverjük.
A tökről letöröljük a vizet, majd megtöltjük a rizses-darált húsos töltetlékkel és a tetejére tesszük a sajtot
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tököt betesszük és 30 perc alatt készre sütjük.